Sunday, February 22, 2009

Penghinaan Nama Allah dan Agama Islam oleh Stormfury @ William di Forum Lowyat.net


(Not updated:) Seorang forumer yang menggunakan nickname stOrmfury @ william telah membuka satu thread undian yang bertajuk "Ya Allah, which one should I choose?" dengan meletakkan empat keping gambar yang sedang mengangkat tangan.

1- gambar itik

2- gambar angkasawan

3-gambar kartun budak (perempuan)

4-gambar kartun macam maskot


Inilah gambar forumer berbangsa Cina tersebut. Saya amat pelik kenapa orang-orang beragama lain suka menghina dan menjadikan bahan lawak jenaka mengenai Islam sedangkan orang-orang Islam tidak pernah menghina agama mereka. Ini menunjukkan kebenaran Islam sehingga orang-orang yang beragama lain sangat cemburu dan menggunakan pelbagai teknik untuk provoke kesucian agama Islam sejak zaman Rasulullah SAW lagi.

Orang Islam asyik bercakaran sesama sendiri sehingga bangsa lain ketawakan kita dan berani menghina Islam walau pun rakyat Malaysia sendiri. Sepatutnya orang macam ni yang ditahan ISA. Ni tak, tahan salah orang!

Gambar tidak dapat diletakkan kat blog ni kerana ada problem sikit. Imej xkeluar. Sape yang nak , sila tinggalkan add emel di shoutbox. Atau boleh tengok kat :

http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=73487


Marah memang marah, tapi adakah dengan marah sahaja akan mengubah penghinaan yg dah berlaku?


WALLAHUA'ALAM