Saturday, December 12, 2015

Ayyash is back !

I'm back with extra passion in writing and translating... tolong doakan sy...

blog ini memang memberi kekuatan utk memulakan keinginan yg agak bertahun2 disimpan dalam hati ni..harapnya Allah beri rezki kepadaku utk bergelar seorang penulis! Yeah, begin it now!

Saturday, April 27, 2013

1994-2013

bismillah..

rindu dengan adik.pernh dulu post ttg dia= si 'modify'.  klu tv rosak means gambar xkuar (tv LG kami kdg2 xkuar gmbar die) atau ape2,mmg akan cari die.pandai repair. aku mmg lame xjupe die. ari jumaat die ade kol psl astro,tapi ms tu aku solat rasenye,hp plak silent,pastu trus ke sek,sibuk di sekolah. mak cakap die kol nk ckp psl astro..ari ahad 2 hari lepastu dpt tau die eksiden,ingat nak amik cuti esoknya (isnin) dan nak gune G.L(guarantee letter) takut die kena tahan kat ward ke,aku bajek die eksiden just cedera, sbb aku keje krajaan(tapi aku sokong pembangkang), dalam perjalanan aku balik ke rumah fmili, dapat tau dia kritikal. adik pmpuan aku mesej, "hisham dah xde..".. innalillahi wainna ilaihi roji'un.aku nangis, abg(suami aku) tarik kepala aku ke bahunya (ms tu dlm kete,die tgh drive). xsangka aku akan ucap kalimah istirja' itu kepada adik aku yang muda dari aku.die no 3 dlm kluarga kami. kalau da ajal, tak kira tua atau muda.
kami sampai phg pagi isnin. lewat. sesat jalan ms nak gi amik adik di nilai.dari sitiawan-nilai-pahang. perjlnn yg jauh. abg (suami) sgt penat memandu,dari  lepas magrib terus bergegas ke nilai-pahang. berapa kali berenti rehat utk tido.. kami subuh di r&r temerloh.. smpai d rumah,org dah habis baca yasin rasanya, kami sampai terus duduk berdoa. org felda kami datang membaca yasin dan ziarah jenazah.

ms tarik kain tudung putih jarang untuk tengok jenazah adik, emm entah susah nk gambarkan. Allah sayang die lebih dari kami sekeluarga sayangkan dia. umur yg masih muda. Allahummagh firlahu war hamhu wa 'afihi wa'fu 'anhu. akak sayang awok sham,akak xsedar.

 smpi skrg aku msih teringat, senyumannye yg sangat manis. kami serumah ms aku keje di raub dulu, die temankan aku sampai april 2011, slepas kes kami eksiden di raub, aku berubat die di gmbang,dan die tukar sek, kat raub xde org nak tengok2kan die. igt lagi dapat gaji je, aku amik gaji dgn die, pastu kami gi makan kat marrybrown raub. duk kat kerusi yg buaian tu:). 

cikgu die di IKM datang ziarah.. Pengarah IKM Besut tersangatlah baik,lecturer jauh dtg dari besut ( pengarah smpaikan slm,die ada urusan, yg datang lecturer2 IKM); jenis yg xberkira, die bagi lecturer dan student utk dtang ziarah keluarga kami.lps lecturer dtg beberapa hari pastu kwn sebatch die datag ziarah.

adik,sudah selesai urusanmu di dunia,smoga di kubur sana nikmat2 yang banyak ke atasmu,semoga Allah mengampuni dosamu, menyayangimu,mensejahterakanmu dan maafkanmu.. aamin

WALLAHUA'LAM

Thursday, January 3, 2013

Tuesday, December 18, 2012

http://hockmieyza85.blogspot.com/2012/02/hey-kau-bila-lagi-nak-mengandung.html

http://hockmieyza85.blogspot.com/2012/02/bermula-sudah.html

http://noorizzati86.blogspot.com/2012/08/pengalaman-bersalin-anak-sulung.html

http://latifahsuleiman.blogspot.com/2012/06/tips-meneran.html

http://www.viruspadu.com/2009/11/21-kongsi-pengalaman-breast-feed.html

http://versi-yaya.blogspot.com

Bismillah.
iye.Allah akan beri pada masanye. Anak tu kerja Allah. Tapi udah nama manusia kena berusaha. Semoga kite semua dipermudahkan untuk memperoleh cahaya mata.
Atau Allah tahu saya belum mampu, jadi Dia belum nak bagi,xpe..yang penting usaha,ikhtiar,doa, terakhir tawakal..serah saja.. Ade rezki saya, in sya Allah ade la nanti.. kuatkan semangat,hidup ceria di samping keluarga tercinta.. Ya Allah kurniakanlah aku dan orang lain anak-anak pada waktu terbaik untuk kami menerimanya...

Sunday, September 23, 2012

Shila Amzah

sy syok bile dengar suara Shila Amzah di corong radio dlm 3 suara tu.. sy suke sgat suara dia.entah.halus.gemersik. Thumbs up for her , u make me proud ! Asian Wave

Wednesday, August 15, 2012

saya perlukan doa dari sahabat2..

 
bismillah..smlm dapat tau peranakan jatuh sedikit..risaunye jiwa..sedihnye hati..hai Ya Allah permudahkan urusanku untuk bergelar seorang ibu.. dan untuk orang yang kategori mudah dapat zuriat, bersyukurlah:)..ade orang mudah,ade yg susah,ade yg cepat, ada yg lambat sikit..

buat sahabat2 yg membaca entri ni.tolong doa2kan sy dan muslimat lain yg turut mempunyai hasrat untuk menjadi ibu.. syukran banyak2 :)..